Het verhaal van Trofi Pack

Trofi Pack is 2016 opgericht vanuit de behoefte om klanten volledig te ontzorgen op het gebied van koelen, rijpen, verpakken en distribueren van onder meer exotisch fruit, appels, druiven en zoete aardappelen. Vandaag de dag verzorgt Trofi Pack ook kwaliteitscontroles en desgewenst import- en exportdocumentatie voor lucht-, zee- en wegtransport.

Exotisch fruit verpakken

Het assortiment exoten dat Trofi Pack verpakt bestaat hoofdzakelijk uit mango's, avocado's, physalis, passiefruit, limes en granaatappelen. In de wintermaanden worden druiven achtereenvolgens aangevoerd vanuit Brazilië, Namibië, Zuid-Afrika, en Egypte.

In Den Hoorn beschikt het bedrijf over 25 verpakkingslijnen voorzien van de meest moderne technologie. Verpakkingen zijn in z’n geheel te customizen naar de wens van de klant, aangevuld met productspecifieke stickers. De meest gebruikte verpakkingen zijn flowpack, topseal en buisnet, afhankelijk van het type product. Naar gelang de wensen van de klant wordt fruit- onder toeziend oog van ervaren rijpmeesters - gerijpt, langer opgeslagen of direct klaargemaakt voor transport. 

Douane entrepot dichtbij Rotterdamse haven en Schiphol

Trofi Pack is gevestigd aan de snelweg A4 bij Delft, ideaal gelegen ten opzichte van de Rotterdamse haven en Schiphol Airport, maar ook dichtbij Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Het faciliteren van zeevracht, luchtvracht en wegtransport is voor Trofi Pack daily business. Er is de beschikking over een douane-entrepot en Trofi Pack is een erkende KCB-keurlocatie, waarmee alle douane- en keurformaliteiten worden aangeboden, net als Stop & Go Crossdocking.

De Quality-Control afdeling voert keuringen in eigen beheer uit. Het volledige bedrijf is erop gericht om de maximale kwaliteit en veiligheid te garanderen. Trofi Pack is IFS en SKAL-gecertificeerd, waarmee voldaan wordt aan de strenge eisen voor voedselveiligheid en hygiëne. 

De route en het proces bij verpakken van exotisch fruit

Overal ter wereld worden de mooiste fruitsoorten geteeld. Van Zuid-Amerika tot aan het verre Oosten, elk met hun eigen verhaal, unieke smaak en kwaliteit die behouden moet blijven tot en met het moment van consumeren. Na de oogst komt het product via containertransport of luchtvracht binnen, waarna het zijn weg vervolgd naar Trofi Pack.

Eenmaal gelost bij Trofi Pack worden kwaliteitscontroles en keuringen uitgevoerd. Vruchten worden gekoeld en desgewenst verder gerijpt en via één van de 25 verpakkingslijnen in de gewenste verpakking omgepakt. 

Na het verpakken, zijn de producten klaar voor distributie naar de supermarkten. Ook hierin kan Trofi Pack een rol spelen. De klant wordt hiermee compleet ontzorgd.  Daarom is Trofi Pack ook voor u dé partner bij import, export, koelen en verpakken van exotisch fruit. 

Team vol ervaring en expertise 

De ervaring in de exotenbusiness in combinatie met de expertise van Trofi in de druivenmarkt blijkt het recept voor succes. Met een team van ruim zeventig vaste medewerkers en een grote groep flexibele uitzendkrachten heeft Trofi Pack de ervaring en mankracht in huis om haar klanten volledig te ontzorgen. 

Sinds de start...

Trofi Pack startte in oktober 2016 om te voorzien in de behoefte van klanten in full-service oplossingen op het gebied van verpakken, keuren en transporteren. In De Lier groeide het bedrijf binnen drie jaar al uit haar jasje, werd het pand van de buurman erbij gehuurd en in 2020 werd in samenwerking met Van der Helm Logistics een nieuw pand in Den Hoorn gebouwd en betrokken. Een flinke stap groter met een totale oppervlakte van 40.000 m2, waarvan 16.000 m2 voor Trofi Pack met 3.000 palletplaatsen koelruimte en 20 rijpkamers voor 500 pallets. Inmiddels voert Trofi Pack haar werkzaamheden uit op 23.000 m2 vloeroppervlak, goed voor 5.000 palletplaatsen met 24 koelcellen, 25 rijpkamers voor 550 pallets en uiteraard de  verpakkingsruimte met 25 high-tech verpakkingsmachines. 

De succesformule? “Nooit nee verkopen en volledig ontzorgen. Al het onmogelijke doen we direct, wonderen duren iets langer!" aldus Harry van der Hout - directeur

Samenwerking met Trofi

Trofi Pack heeft een nauwe samenwerking met Trofi – Tropenfruchtimport GmbH. Opgericht in 1977 en één van de eerste firma’s die kiwifruit en exotisch fruit introduceerden op de Europese markt. Vandaag de dag biedt Trofi import en distributie van druiven, exotisch fruit, zoete aardappelen en uien vanuit de hele wereld voor supermarkt, groothandel en foodservice door heel Europa. Met een ervaren team, in-house productiepartners en een netwerk van telers over de hele wereld biedt Trofi een uitgebreid scala aan diensten. 

Trotse sponsor van Sparta Rotterdam

Trofi Pack is sinds 2018 trotse sponsor van Eredivisie voetbalclub Sparta. Als bedrijf gevestigd onder de rook van Rotterdam en met Rotterdamse roots is dat geen verwonderlijke keuze. Bovendien sluiten de groei en ambities van zowel Sparta als Trofi Pack goed bij elkaar aan. De verrichtingen van de club uit Spangen en tevens de oudste betaald voetbalclub van Nederland worden op de voet gevolgd, in voor- en tegenspoed. Want een rood-wit hart heb je voor altijd.

Meer weten over de mogelijkheden op het gebied van verpakken, koelen, rijpen en douane-formaliteiten? Neem contact op voor meer informatie.

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Trofi Pack B.V. Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Site-index

Designpro.nl | Z-IM